Festiwal Wege w Talentowni już w niedzielę od 10:00 do 17:00 w Talentowni oraz w plenerze obok Amfiteatru w Opolu.
Na rozpoczęcie lata proponujemy wyjść na zdrowe i pyszne jedzenie, quizy i zabawy, rzemiosło, przetwory, koktajle owocowe, suplementy zdrowej diety. Wegańskie pyszne przekąski, posiłki, ciasta i napoje. Przygotuje 21 wystawców. Będą z nami organizacje pozarządowe m.in. Stowarzyszenie Otwarte Klatki, Fundacja Fioletowy Pies, Fundacja VIVA z Warszawy. Gorącą Masala Chai na migdałowym mleku przygotuje Herbaciarnia Masala. Wegańskie, pyszne, zdrowe i naturalne jedzenie przygotuje dla nas San Ekobar. Wyjątkowe specjały, pyszne i zdrowe specjały zrobi dla nas Samsara. Cascara będzie miała kawę z różnych stron świata, ale także kawy aromatyzowane jak np. Gorące maliny, czy pomarańcze w czekoladzie. Znajdziecie u niego również Yerba Mate i wszystkie potrzebne akcesoria do jej picia. Wyśmienite i soczyste sushi wege zagości na Festiwalu. Specjalnie na tą okazję przygotuje je Sushi Maki. Będą oczywiście warzywa i owoce oraz przetwory. Zioła, oleje, octy owocowe, kwiaty, biżuteria oraz ozdoby wege. Pyszne koktajle z warzyw i owoców. Przygotowane są prelekcje oraz rozmowy z przedstawicielami organizacji pozarządowych m.in. VIVA! Z Warszawy, która wydaje magazyn Wege, Otwarte Klatki, Fundacja Fioletowy Pies, KWIK, czyli Kiosk Wegańskiej Informacji Konsumenckiej, Anonymous. Zaplanowane są qiuzy i zabawy dla dzieci, prelekcje na temat zdrowia, eko, zero waste, wege, działań pro zwierzęcych, itp.